Planteavl

Planteavl og desinfektionsbehandlinger
  • Home
  • bc-separator
  • Planteavl Planteavl

Landbrugsdesinfektionsmiddel fra Sanosil

Landbrugsdesinfektionsmiddel, dvs. desinfektionsmidler i landbrug og landbrug? Hvorfor i alverden? Ingen forbinder desinfektionsmidler med landbruget eller forestiller sig, at de kan være nyttige i afgrødeproduktion. Desinfektionsmidler anses ligeledes ikke bredt for nyttige til planteopdræt eller begrænsning af afgrødeskader ved bekæmpelse af bakterier og svampe

Hvad er den optimale måde at anvende hydrogenperoxid og sølv på landbrugsdesinfektionsmiddel i landbrug og landbrug?

Et egnet landbrugsdesinfektionsmiddel har en lang række anvendelser i landbruget. Ud over de mere kendte anvendelser, såsom desinficering af dyrestalde, bruges landbrugsdesinfektionsmidler oftest i landbruget til desinficering af rør og tanke i drikkevandskummer og for at sikre sunde planter i hydroponiske systemer ved desinfektion af rør og bassiner behandling af næringsstofopløsninger i vandingssystemer).

De anvendes også til at desinficere transport- og opbevaringssystemer for grøntsager og frugt (f.eks. Desinficering af kølerum), til behandling af plantesygdomme som rodrot og meldug og for at reducere tab efter høst. Behandling eller desinficering af vand til skylning eller vask af salater, grøntsager og frugt er ikke en landbrugs- eller landbrugsapplikation som sådan, men er inkluderet her for fuldstændighed.

Hvad gør landbrugsdesinfektionsmidler med hydrogenperoxid og sølv ideelle til landbrug og landbrug?

Det siger sig selv, at desinfektionsmidler og biocider, der anvendes i vandsystemer, også skal være egnede til desinfektion af vand, mens de hverken skader planterne eller efterlader problematiske rester. Dette indsnævrer valget fra starten. Oxiderende stoffer som klor, chlordioxid, ozon og brint er de bedste stoffer.

Disse biocider har dog alle en fælles svaghed – de nedbrydes ved kontakt med organisk materiale og har ikke en forebyggende virkning. Resultatet er, at bakterier og svampe ikke hæmmes aktivt fra dannelse igen og kun kan holdes i skak med høje doser.
I modsætning hertil virker biocider bestående af hydrogenperoxid og sølv, såsom landbrugsdesinfektionsmiddel Sanosil Super 25, ikke kun hurtigere og mere effektivt på en række mikroorganismer, men holder også længere. Dette betyder, at en lavere koncentration af det aktive middel kan anvendes, hvilket igen beskytter planterne.

Desinficering af vandingssystemer i landbruget med et landbrugsdesinfektionsmiddel

Moderne landbrug anvender ofte sofistikerede vandingssystemer såsom topfoder, drypsystemer eller konventionelle sprinklere. Imidlertid øges sandsynligheden for, at biofilm, bakterier og svampe dannes i systemerne med en faldende vandgennemstrømningshastighed og mindre rør. I det tidligere tilfælde kan sektioner af rørene blokeres af bakterieslim og koagulerede biofilm (og hele afgrødesektioner kan således gå tabt, medmindre der træffes hurtig handling). De meget frygtede pythiumsvampe spredte sig primært gennem forurenede vandingssystemer.

Konsekvent tilsætning af en lav dosis af Sanosil landbrugsdesinfektionsmiddel eller udførelse af intermitterende støddosering er de tilgængelige muligheder for at holde hele vandingssystemet i god form – uden at biofilm, bakterier eller svampe trives i tankene og vandsystemerne. Sanosil Super 25 hydrogenperoxid og sølv desinfektionsmiddel tolereres godt af afgrøder, hvilket gør det muligt også at give optimal beskyttelse af unge og følsomme landbrugsplanter.

Desinficering af befugtere, vand- og sprinklersystemer og rollen som drivhusdesinfektionsmiddel

For at opnå optimal fugtighed i drivhuse kræver luften befugtning. Dette opnås normalt ved at sprøjte vand gennem tågedyser (tågemetode) enten direkte ind i rummet eller via luftstrømme og ventilatorer. Denne tilgang fungerer, så længe vand kontinuerligt strømmer gennem rørene.
Men hvis der er stående vand i rørene, der forsyner tågedyserne, spredes mikrober som bakterier og svampe hurtigt. I værste tilfælde kan de ikke kun forurene planterne med skimmelsvamp og bakterier, men også bringe arbejdstagernes sundhed i fare (Legionella, pseudomonas). En lille mængde (20-30 ml Sanosil Super 25 hydrogenperoxid og sølv som drivhusdesinfektionsmiddel pr. 1000 L spray) er tilstrækkelig til at holde luftfugtere og tågesystemer fri for mikrober.

Efter høsten: Desinficering af overflader og luft i kølehuse og opbevaringsbeholdere

Frisk fra marken er frugt og grøntsager forurenet med alle slags mikrober som bakterier, gær, svampesporer og skimmel. Hvis denne mikrobiologiske forurening reduceres med succes, før opbevaring påbegyndes, kan tab som følge af skimmel og rådne skæres betydeligt, mens opbevaringsperioderne forbedres enormt.

Regelmæssig rengøring og desinficering af overfladerne på containerrum, maskiner osv. Med et landbrugsdesinfektionsmiddel beskytter nyhøstede produkter mod at blive forurenet. Dette forlænger opbevaringstid og opbevaringsperioder. Koldtågeindretninger såsom Sanosil Easyfog eller enhver anden koldtåger designet til at behandle store landbrugsrum med landbrugsdesinfektionsmidler er egnede til formålet.

Efter høsten, del 2: forbedring af opbevaringstiden ved desinficering af skylning og tågevand

En mulighed er at vaske produkterne ved at tilsætte en lille mængde Sanosil Super 25 hydrogenperoxid og sølv desinfektionsmiddel til vandet i stedet for det typisk anvendte klor. Sanosil Super 25 er velegnet til desinficering af drikkevand og efterlader ikke problematiske rester på produktet. Men i modsætning til klor har det en langvarig virkning. Denne metode er især populær til bladsalat, men er også effektiv til andre grøntsager og frugt.

Den anden mulighed er at sprøjte de friskskårne grøntsager eller afgrøder med vand indeholdende Sanosil Super 25 desinfektionsmidler, der anvendes i landbruget. Igen kræves kun små doser for at opnå målbare resultater. Da grøntsager har brug for regelmæssig tåge for at forhindre dem i at tørre ud alligevel, er det let at behandle det vand, der bruges til tåge, med landbrugsdesinfektionsmiddel Super 25 uden at ændre processen.