Hjemmedyrkning / Hydrokultur

  • Home
  • bc-separator
  • Planteavl
  • bc-separator
  • Hjemmedyrkning / Hydrokultur Hjemmedyrkning / Hydrokultur

Brug af Sanosil-desinfektionsmidler i hydroponics / hydrokultur

Behandling af vand og flydende gødning med desinfektionsmidler i hydroponics

Desinfektionsmidler i hydroponics har en vigtig rolle. Hydrokulturer og hydroponiske systemer spiller en vigtig rolle i planteopdræt og indendørs dyrkning i drivhuse. Automatiserede systemer muliggør kontrolleret dosering af vand og næringsstoffer til hver plante. Desværre er sådanne systemer også modtagelige for svampe- og rodsygdomme, der fremmes af mikrobiel vækst i gødningen.

Anvendelse af et desinfektionsmiddel til hydroponics på næringsstofopløsningen til hydrokultur kan forbedre situationen markant

DESINFEKTION HYDROKULTUR

Betydningen af ​​hygiejne og desinfektionsmidler i hydroponics

En kort introduktion til hydroponiske systemer og desinfektionsmidler i hydroponics

Planteopdræt med hydroponics (hydroponisk vækst og hydroponisk have) er ikke en ny opfindelse. Lige siden landbrugets stigning har menneskeheden bestræbt sig på at dyrke afgrøder og lægeplanter ved hjælp af den optimale mængde vand, gødning og næringsstoffer for at øge udbyttet pr. Dyrket areal.

Denne forpligtelse kan kun lykkes ved at forbinde planter, underlag og vand eller gødning så tæt som muligt. Opdræt af planter på denne måde har dog sine faldgruber. Nærhed og fælles næringsløsninger gør det muligt for plantesygdomme at sprede sig hurtigt.

Hvad er hydroponics? Hvordan fungerer hydrokulturer?

Hydroponiske systemer er hydrokulturer, hvor planten er fastgjort i et substrat (stenuld, coir eller ekspanderet ler, sjældent jord) i potter eller parenteser og forsynes med vand og hydroponiske næringsstoffer eller gødning med jævne mellemrum.

Der er aktive og passive systemer.

I passive hydroponiske systemer “suspenderes” planten over en pool / et rør med en næringsstofopløsning, der trækkes op til rødderne gennem en væge (f.eks. Fremstillet af glasfiber) eller absorberende substrat.

Passive hydrokulturer er lidt mindre effektive end aktive hydroponiske systemer, men meget ligetil og ikke afhængige af kontroller, elektricitet, pumper osv. De er derfor mindre tilbøjelige til fejl og forstyrrelser end de aktive hydroponiske systemer.

I modsætning hertil bruger aktive hydroponiske systemer pumper til at transportere næringsstofopløsningen til planterødderne.

Aktive hydroponiske systemer inkluderer:

  • Oversvømmelsesbakker (ebbe og flow-systemer)
  • Dryppesystemer / topfoder (rørbaseret drypvanding)
  • NFT næringsfilm (flydende film)
  • DWC (dybt vandkultur) hydrokultur
  • Aeroponiske systemer (rødderne holdes ophængt i luften og sprøjtes)

Ebb og flow (oversvømmelsesbakker) hydrokultur

Hydroponikplanterne placeres i potter med et substrat i et lavt bassin, oversvømmelsesbakken. Substratet understøtter planterne og fungerer som et midlertidigt depot for næringsstofopløsningen. Med regelmæssige intervaller oversvømmer en pumpe bakkerne med næringsstofopløsning fra en tank og dræner overskydende vand tilbage i reservoiret.

Det er en meget ligetil hydroponisk teknik, men oversvømmelsessystemer har en tendens til at blive forurenet med patogener meget hurtigt. Biolfilm udvikler sig hurtigt som et resultat af den store overflade og væske / luftgrænse. Bakterier og svampe blomstrer. Rotrot forårsaget af svampe (pythium) forekommer ofte i ubehandlede systemer. Derfor er det så vigtigt at bruge desinfektionsmidler i hydroponics.

Dryp hydrokultur

Denne type findes ofte i hydroponics og findes i mange varianter. I den enkleste version placeres planter i potter med et udvidet leraggregat. Små rør forbinder hver plante til det forgrenede vandingssystem og tillader individuel dosering af vand og hydroponiske næringsstoffer.

Afhængig af hydroponicsystemet og hydroponics-planterne drænes overskydende næringsstofopløsning tilbage i et reservoir. Der kan opstå problemer med dette hydroponiske system, især når høje temperaturer får vandets iltniveauer i de tynde rør til at falde, hvilket fremmer rodrot. Derudover har rørene en tendens til at skalere og tiltrække biofilm. Dette kan føre til blokeringer og afgrødefejl.

NFT hydroponics (næringsstof film)

NFT hydroponiske systemer er klassiske recirkulationssystemer og ligner ebb- og flowhydrokulturer. Planterne placeres i potter i et skråt trug, og næringsstofopløsningen / vandet løber som en tynd film fra den ene side til den anden og tilbage i reservoiret. Næringsstofopløsningen bruges flere gange og kan kontinuerligt overvåges i reservoiret og suppleres med krævede stoffer og iltes.

Det er vigtigt at dække det med uigennemsigtig folie for at forhindre algevækst. Uden at tilsætte Sanosil-desinfektionsmidler i hydroponics til næringsstofopløsningen, skal det ofte udskiftes helt, da det har tendens til at være grobund for patogener.

DWC hydroponisk dybt vandkultur

Den semi-aktive dybe vandhydrokultur er et specielt tilfælde.

Gryder med substratet og hydroponiske planter er suspenderet i tanke oversvømmet med næringsopløsning, helst kun til det punkt, at næringsstofopløsningen bare berører det ekspanderede leraggregat. Næringsstofopløsningen luftes og iltes. Det ekspanderede leraggregat trækker næringsopløsningen op, så rødderne kan trives. Snart strækker rødderne sig ud over potterne og ud i vandet.

Når planterne vokser, falder niveauet af næringsstofopløsning. Dette udsætter rødderne mere for luften, så de kan absorbere yderligere ilt. Systemet kræver ikke vandingspumper, men luftpumper til iltning af næringsstofopløsningen er et must.

Potentielle problemer med hydroponiske systemer

Da hydroponiske hydrokulturer installeres i drivhuse og derfor kan isoleres fuldstændigt fra miljøet, er der langt færre problemer på grund af skadedyr end i konventionelle marker.

Der er dog andre vanskeligheder: de ofte varme temperaturer i drivhuse og (især ved brug af dryp) de mange tynde rør får vandet til at varme op hurtigt. Dette gør det sværere at binde ilt og CO2.

Biofilm er et andet problem. Slimede formationer af alger, protozoer og svampe, som dannes hurtigt. Disse plaketter kan blokere dele af kunstvandingssystemet og forårsage afgrødefejl. Derudover er biofilm et fremragende reservoir for bakterier og svampe, som kan skade plantens rodsystemer. Den bedste måde at bekæmpe de fleste af disse problemer på er at bruge desinfektionsmidler i hydroponics.

Desinficering af vandet med desinfektionsmidler i hydroponics for at forhindre rodrot og andre sygdomme

Dosering af desinfektionsmidler i næringsstofopløsningen for at stabilisere bakterievækst i hydroponiske systemer er ikke en ny idé, men det mest effektive desinfektionsmiddel til hydroponics er også giftigt for de planter, der lever i hydrokulturen. Oxiderende desinfektionsmidler i hydroponics, såsom klor, nedbrydes relativt hurtigt, hvilket udelukker enhver langsigtet virkning og gør dem derfor uegnede til brug i hydroponiske systemer.

Dette bliver endnu tydeligere med systemer som ozonisering og UV-stråling. De holder akut patogenvækst i reservoiret i skak, men har ingen som helst effekt på rørene.

I modsætning hertil gør behandling med Sanosil 2-komponentsystem begge dele. Det oxiderende hydrogenperoxid nedbrydes i vand og ilt uden at efterlade en rest, der er skadelig for planter. Der forbliver små koncentrationer af sølv, som har en langsigtet konserverende virkning og understøtter virkningen af ​​hydrogenperoxid.

Sanosil-desinfektionsmidler i hydroponics S015 og Super 25 er derfor det første valg til næringsstofopløsninger i hydroponicsystemer – især da de også kan bruges til at desinficere overflader og behandle visse plantesygdomme.