Veterinær området

Desinfektion af veterinære faciliteter
  • Home
  • bc-separator
  • Veterinær området Veterinær området

Veterinærdesinfektionsmiddel

Veterinærdesinfektionsmiddel er et vigtigt træk i al veterinærpraksis og dyrehospitaler, der er underlagt de samme fire regler, der gælder i human medicin til beskyttelse mod infektion: separat, karantæne, ren og desinficering. Hvis disse regler bøjes eller ignoreres, kan patogener i værste fald sprede sig og inficere andre dyr. Valg og anvendelse af egnede veterinærdesinfektionsmidler kan være en reel fordel for veterinærpraksis

VETERINÆR DESINFEKTIONSMIDDEL

Hvorfor behovet for et veterinærdesinfektionsmiddel?

Er et specielt veterinærdesinfektionsmiddel nødvendigt? Fra medierne: ‘Katte plejes ikke ordentligt på dyrehospitalet XYZ. Tværtimod, faktisk – seks killinger er døde der for nylig, alt sammen en kattevirus. Sidste fredag ​​blev dyreklinikken tvunget til at lukke på grund af den meget smitsomme sygdom, rapporterer tv-station XYZ. ‘

Feline calicivirus påvirker kun katte. ‘Vi er i øjeblikket i gang med at rengøre og desinficere hele klinikken. Fordi alle værelser er nødvendige for karantæne, accepterer vi ikke hunde til indlæggelse i øjeblikket, ”hedder veterinærpraksis på sin hjemmeside.
‘Dette vil tage noget tid. Klinikken vil være åben igen for katte om to uger. Men hvis du opdager indikationer på sygdommen hos din kat, bedes du medbringe den straks til behandling – at vente for længe kan være dødelig for din katte. ‘

Udover den sorg, som ejerne af de afdøde kæledyr har følt, er den økonomiske skade på veterinærpraksis enorm. For at genoptage driften er det vigtigt at vælge et egnet desinfektionsmiddel til kæledyr.

Veterinærdesinfektionsmidler: men hvilken?
En veterinær praksis står over for dette spørgsmål i det øjeblik, det ønsker at skaffe et egnet kæledyrsvenligt desinfektionsmiddel. Men hvad betyder passende? Som regel er der ikke et enkelt desinfektionsmiddel til kæledyr, der er sikkert at “regere dem alle”. Hvert veterinærdesinfektionsmiddel har specifikke egenskaber og fordele, men har også altid nogle negative bivirkninger.

Resultatet kan være et desinfektionsmiddel, der hurtigt dræber en lang række patogener i en veterinær praksis, men også korroderer og ødelægger overfladerne i behandlingsrummene. Et materialekompatibelt veterinærdesinfektionsmiddel er derimod sandsynligvis langsomtvirkende eller fremmer patogenresistens. Det kan også være brandfarligt og danne dampe.
Derfor skal spørgsmålet om, hvilke desinfektionsmidler til veterinær brug der er rigtige til veterinære anvendelser, altid besvares med et andet spørgsmål: ‘Hvad er dets formål og mål?’ Kun ved at afklare anvendelsestypen, kontakttiden, aktivitetsspektret og måske materialekompatibilitet er det muligt at vælge et desinfektionsmiddel til veterinær brug.

Veterinærdesinfektionsmiddel: mulige anvendelser
Desinfektionsmidler, der anvendes i veterinærpraksis, kan opdeles i funktionelle grupper, selvom linjerne her er slørede og undertiden overlapper hinanden.

Håndrensere
Disse bruges til hånddesinfektion i veterinærpraksis og dyresundhed. De består normalt af en række alkoholer såsom ethanol eller propanol og hudplejestoffer for at beskytte huden mod udtørring på grund af regelmæssig brug.

Overfladedesinfektion med et veterinærdesinfektionsmiddel og desinfektionsmiddel
Disse bruges i veterinærlokaler til regelmæssig desinfektion af små og store overflader. De anvendes i henhold til hygiejneplanen, som også regulerer regelmæssig rengøring af kritiske overflader i veterinærbehandlingsrum såvel som kasser og bure i karantæneområder og venteværelser. Aktivitetsspektret varierer i alt væsentligt fra oxidering til ikke-oxiderende og / eller alkoholbaserede veterinære desinfektionsmidler til mere eller mindre nyttige blandinger af forskellige midler.

Specielle desinfektionsmidler, der anvendes i veterinærklinikker, såsom til aerosoldesinfektion
Disse desinfektionsmidler bruges primært i veterinærindstillinger, når enten en særlig type applikation vælges, som det er tilfældet med aerosoldesinfektion, eller hvis der kræves forhøjet biosikkerhed under et udbrud af smitsomme patogener. Det er også muligt at bruge disse produkter og standardprodukter i rotation for at forhindre modstand.

Sanosil desinfektionsmidler i veterinærpraksis

Veterinærindstillinger anvender med succes følgende desinfektionsmidler i veterinærpraksis fra vores produktsortiment:

Hånddesinfektion: til hånddesinfektion anbefaler vi vores alkoholbaserede håndrensemiddel Rapid S Mano. Den indeholder ingen farvestoffer eller dufte og beskytter huden mod udtørring.

Overfladedesinfektion: Ved desinficering af overflader med et veterinærdesinfektionsmiddel er det vigtigt at afgøre, om de først er blevet rengjort med et rengøringsmiddel eller et veterinært desinfektionsmiddel. Brug til Sanosil S003 til bur, transportkasser osv., Der allerede er renset. Vi anbefaler at bruge en kold tåger og en målrettet desinfektionsmiddel; aftør efterfølgende med en klud, hvis det kræves.

Gulvdesinfektion: et brugsklar rengøringsmiddel som Sano Clean AR er et populært valg. Den kan let påføres med en fugtig mikrofibermop, renser støv og mindre snavs og desinficerer alt på én gang.

Speciel desinfektion for at fjerne hårde patogener anbefaler vi Sanosil S010 (HC), og til desinficering af rum ved hjælp af en forstøver (Q-Jet) foreslår vi Sanosil S015.