Skimmelkontrol

Skimmelafrensning
  • Home
  • bc-separator
  • Skimmelkontrol Skimmelkontrol

Brug af sølv og hydrogenperoxid som skimmelfjerner

Skimmelsvamp er et udbredt problem. Og fordi det er synligt, er det ønskeligt at fjerne skimmel og meldug så effektivt og hurtigt som muligt ved hjælp af den mest passende skimmelfjerner. Hvilket rejser spørgsmålet: hvordan man stopper skimmelsvamp, og hvad er det bedste skimmelbeskyttelsesmiddel? Svaret kan variere afhængigt af den valgte tilgang – i sidste ende er det bedste middel mod skimmelsvamp altid det, der bedst opfylder dine egne krav.

SKIMMEL AFRENSNING

Den perfekte skimmelfjerner

En analyse af kundernes prioriteter og ønsker med hensyn til en yderst effektiv skimmelfjerner producerer ret forskellige synspunkter. Hurtig, hurtig effekt ved fjernelse af skimmelsvamp. Ikke-giftig. Langsigtet virkning mod skimmel – hæmmer ny vækst. Lugtfri. Let at anvende. Ikke-brændbart. Billig, let at få. Ingen bivirkninger. Bredspektrum effekt osv.

Kort sagt – den bedste skimmelfjerner: så stærk som muligt, så langvarig som muligt og så giftfri som muligt. Desværre er disse krav grundlæggende gensidigt eksklusive. Jo mere effektivt og kraftfuldt et antimikrobielt middel til skimmelsvamp er, desto mere potente skal dets ingredienser være, hvilket typisk betyder, at deres grad af “ikke-toksicitet” falder. Af denne grund er alle rengøringsmidler mod skimmelsvamp normalt et kompromis mellem effektivitet, let påføring og toksicitet.

Brug af hydrogenperoxid til rengøring af skimmelsvamp

Den enkleste måde at opnå en effektiv, men stadig ikke-toksisk formel mod skimmelsvamp, er at stole på et skimmelfjerner-stof, der nedbrydes hurtigt, efter at det har været effektivt. Hydrogenperoxid opfylder dette krav. Denne desinficeringseffekt er baseret på adskillelsen af ​​hydroxylradikaler, som ødelægger formen. På samme tid nedbrydes imidlertid hydrogenperoxidet i vand og ilt efter desinfektion.

Denne effekt forbedres yderligere med sølv. Hvis sølv bruges sammen med hydrogenperoxid til behandling af skimmelsvamp, er effekten omkring seks til otte gange stærkere end ved anvendelse af hydrogenperoxid alene. Dette betyder, at du kan forvente den samme (eller en endnu bedre) virkning fra en sølvforstærket 5% hydrogenperoxidopløsning (såsom Sanosil S010 skimmelfjerner) som fra en 35% hydrogenperoxidopløsning. Sølv forbliver på den behandlede overflade efter desinfektion og hæmmer til en vis grad kontaminering.

Sølv og brintoverilte og skimmel: Hvorfor er de så effektive?

Hydrogenperoxid giver flere fordele som skimmelfjerner. Ud over desinfektionsmiddel og fungicid virkning neutraliserer den frigjorte hydroxylradikalers oxidative styrke en stor del af de toksiner, der produceres af formen (afhængigt af arten). Aflatoxin og Co. er meget følsomme over for oxidative stoffer.

Derudover denatureres allergifremkaldende overfladeproteiner, såsom dem, der findes i luftbårne skimmelsporer, af hydroxylradikaler, der adskiller sig fra hydrogenperoxidet. Formens evne til at spire forstyrres også. Dette betyder, at sporerne, som bliver luftbårne, når hydrogenperoxid og sølv bruges til fjernelse af skimmelsvamp, er meget mindre problematiske, end de ville være uden forudgående behandling med Sanosil S010 hydrogenperoxid.

Der er også et andet aspekt at overveje: Da hydrogenperoxid med sølv er en mere effektiv anti-støbeforstærker end hydrogenperoxid alene, er en lavere koncentration tilstrækkelig. Dette reducerer ikke kun desinfektionsmiddelets aggressivitet på overflader og materialer, men tillader også sikker påføring OG har ingen blegningseffekt:

Ingen blegningseffekt? Og det skulle være fordelagtigt? Ja! Dette skyldes, at blegning fjerner muligheden for fuldstændigt at fjerne laget af død skimmel ved mekaniske midler. Med andre ord gør blegning det muligt ved et uheld at efterlade formmateriale på væggen, som derefter bliver grobund for nye generationer af skimmelsvamp.

Er der en alternativ skimmelfjerner?

Selvfølgelig er der nogle alternativer til at bruge sølv og hydrogenperoxid mod skimmelsvamp. For eksempel er velkendte midler såsom chlor eller blegemiddel gode desinfektionsmidler. Deres lugt er dog relativt stærk og dvæler i rummet i et stykke tid bagefter. Ikke desto mindre er disse midler tilstrækkelige til behandling af små områder eller angrebne led eller huller.

Hvordan behandles skimmelsvamp med alkohol? Alkoholer såsom isopropylalkohol eller spiritus er også effektive som en skimmelfjerner. Da alkoholer fordamper hurtigt, efterlader de ingen skadelige rester. De forårsager heller ikke misfarvning og er næsten lugtfri. Dette gør dem yderst velegnede til behandling af små områder inficeret med skimmel. På grund af risikoen for brand og deflagration er de imidlertid ikke egnede til større opgaver i den professionelle sektor.

Kvaternære ammoniumforbindelser (QAC’er) bruges også ofte til at bekæmpe skimmelsvamp. Disse anti-skimmelsvamp produkter er relativt giftfri, selvom de mistænkes for at forårsage allergier relativt hurtigt. Derudover virker QAC’er såsom benzalkoniumchlorid osv. Selektivt, dvs. de er ikke lige så effektive mod alle arter af skimmelsvamp.

Hvad er den bedste anti-skimmel maling?

Der er også uenighed angående efterbehandling med maleform. Faktiske omstændigheder er ret enkle; skimmel er forårsaget af overdreven fugt på væggen. Derfor vil en reduktion af kondens i de fleste tilfælde (bortset fra skimmelsvamp, der opstår efter vandskade) også forhindre eller i det mindste forhindre skimmelvækst.

Med andre ord er enhver formfjerner maling egnet, så længe den a) er meget permeabel og b) har en naturligt høj alkalisk pH-værdi. Dette inkluderer alle calciumsilikatmalinger, kalkmalinger og antikondensatmalinger indeholdende mikrohule legemer, f.eks. Sanosil Paint n Dry.

I modsætning hertil er “skimmelhæmmende” justerede dispersioner mindre end optimale. På trods af at de er effektive mod skimmel, kommer deres effektivitet på bekostning af de toksiner, de indeholder, og som er skadelige for menneskers sundhed. Disse produkter er derfor bestemt ikke blandt de bedste anti-mold malinger.