Dyreavl

Hygiejne inden for husdyrbrug
  • Home
  • bc-separator
  • Dyreavl Dyreavl

Sanosil desinfektionsmidler til båse

Når man nævner desinfektionsmidler til båse, kan man generelt antage, at desinficering af båse er ret ligetil. Mug ud og rengør stalden, vælg et stalddesinfektionsmiddel, doser og påfør det. Båsen er nu desinficeret, og det er det. Desværre er korrekt desinfektion af en bås eller desinficering af kvægskure lidt mere kompleks og tilbøjelig til faldgruber end dette. Følgende punkter skal især overvejes.

DESINFEKTION AF BÅSE

Kritiske punkter ved desinficering af båse med desinfektionsmidler til båse

Stald- og kenneldesinfektionsmiddel, desinfektionsmidler til båse og bure, såsom bure til kanin eller kylling.

Hvis en bås ikke er renset tilstrækkeligt, før den blev desinficeret, vil resterende organisk stof og protein have en enorm indflydelse på et desinfektionsmiddels effektivitet. Årsagen er ofte alt for lange intervaller mellem rengøringscyklusser, hvilket resulterer i sammenklæbet snavs, som er svært at fjerne.

Derudover er det ofte tilfældet, at der ikke er planlagt nogen gennemblødningstid ved rengøring af båsen med højtryksrensere. Dette kan ganske let undgås, hvis snavset først gennemblødes, når boden rengøres – ideelt med et alkalisk, aktivt skum. Når du arbejder med højtryksrenser, skal du være opmærksom på ikke at forurene rensede overflader, mens snavs fjernes.

Desinfektionsmidler til båse

Det er vigtigt at vælge et stabilt desinfektionsmiddel, der er egnet til den respektive opgave. For eksempel er der en forskel mellem bekæmpelse af vira og bekæmpelse af coccidia. Det er derfor absolut nødvendigt at kontrollere, om husdyrdesinfektionsmidlet er egnet til den aktuelle opgave. Brug af det forkerte desinfektionsmiddel er ikke kun ineffektivt, det spilder også penge og ressourcer.

Som regel er oxiderende desinfektionsmidler som Sanosil-desinfektionsmidler til boder mindre problematiske, når det kommer til huller i effektivitet, temperaturfølsomhed, toksicitet og proteinforurening. Imidlertid har de en tendens til at være mere ætsende på metaller end et ikke-oxiderende desinfektionsmiddel til husdyr.

Korrekt dosering af desinfektionsmidler til båse

Hvis koncentrationen af ​​det stallsikre desinfektionsmiddel er for høj eller for lav ved desinficering af boder, kan konsekvenserne være alvorlige. Underdosering tilskynder til modstand og fremskynder naturlig udvælgelse blandt mikroorganismepopulationer, hvilket resulterer i, at en (eller et par) arter bliver dominerende.

I modsætning hertil kan overdosering øge skader på materialer og sundhed, hvilket f.eks. Kan resultere i irritation på grund af, at koncentrationer af desinfektionsmiddel er for aggressive. Mest af alt er det ganske enkelt ineffektivt at bruge for store koncentrationer af desinfektionsmidler i boder. Doseringshjælpemidler og automatiske doseringsenheder kan hjælpe med at løse dette problem.

Anvendelse af desinfektionsmidler til båse

Utålmodighed er normalt den største synder i dette scenario. Ved desinficering af boder skal alle overflader fugtes omhyggeligt og fuldstændigt, da der ellers er risiko for hul i dækningen. Termisk tåge, en populær applikation, er meget spektakulær og meget let, men har kun minimal effekt i riller, afløb og endda på mindre støvlag (tænk forudgående rengøring).

Våde desinfektioner er derfor langt overlegne, for eksempel med en lavtrykssprøjte og udtrækkelig lanse, der bogstaveligt talt gennemvæder væggene i en bås i båsdesinfektionsmidlet. Dette reducerer patogener med en meget højere hastighed end termiske eller kolde tågesystemer. Derfor er det vigtigt at afveje omkostningerne i forhold til udsigten til succes, når man f.eks. Desinficerer båse med et desinfektionsmiddel med hestestalde.

Temperatur ved desinficering af båse

Lav temperatur er et kritisk punkt, som fortjener opmærksomhed, når desinficering af boder med desinfektionsmidler til boder. Som regel nedsætter lave temperaturer virkningen af ​​alle desinfektionsmidler. De krævede reaktionstider skal øges væsentligt, når temperaturen er lav. Tørretiderne og ventetiderne, indtil boderne kan besættes igen, er også længere.

Ideelt set, når temperaturen er lav, opvarmes boder enten og / eller vandet opvarmes. Det skal dog bemærkes, at varmt vand kan reducere stabiliteten af ​​et stabilt desinfektionsmiddel, så det er en god ide at anvende det hurtigt i sådanne tilfælde.